Dacă ați apucat să mă cunoașteți, știți deja că am o pasiune pentru tot ce presupune lucruri vechi/ vintage și nu spun „pas” nici unui obiect de decor care îmi ajunge în mâini atunci când colind magazinele second hand sau piețele de vechituri. 

Povestea acestui ceas este una de suflet, fiind practic primul obiect vechi de decor cu care am luat contact atunci când m-am mutat în acest apartament.

Toată treaba se întâmpla prin 2014, iar ceasul era abandonat de foștii proprietari într-o etajeră din dormitor.

Nu m-am îndurat să îl arunc, fiind impresionat de multitudinea decorațiunilor sculptate pe suprafața acestuia.

Atunci când m-am hotărât să încep proiectul de recondiționare a acestui ceas știam că voi avea puțină bătaie de cap, tocmai datorită straturilor vechi de vopsea care trebuiau îndepărtate fără a distruge elementele decorative, deci, practic, trebuia evitată folosirea hârtiei abrazive în acele zone. 

După o mică cercetare online am descoperit Decapantul Decolor, un produs care practic gonflează straturile vechi de vopsea de pe suprafața lemnului, transformând operațiunea de îndepărtare a vopselei într-o joacă de copil.

Eu am aplicat produsul direct pe suprafața vopsită, iar după o oră am îndepărtat-o cu grijă, cu ajutorul unei perii dese.

Pentru îndepărtarea vopselei care nu a trecut testul decapantului am folosit o hârtie abrazivă fină.

Pasul următor a constat în aplicarea cu ajutorul unei pensule a emailului, produs identic cu cel folosit în proiectul Wall Gallery .

Pot să spun că o adevărată provocare a constituit refacerea cadranului cu cifre din interiorul ceasului, etapă la care am apelat cu încredere la priceperea fotografului meu, Arnold.

ceas renovat.jpg

Ultimul pas a fost cel în care am aplicat feroneria de mici dimensiuni și cadranul ceasului, care spre lauda mea modestă a ieșit peste așteptări.

Mai jos puteți urmări întreg procesul de recondiționare a acestuia!

Untitled

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *