11998570_988889274466786_1880839857_nPe Larisa Cădar (Karra Launi) am întâlnit-o pentru prima dată în atelierul de creație al Școlii Populare de Arte Satu Mare unde, sub minuțioasa îndrumare a profesorului de pictură Robert Abkorovits ne conturam drumul, desenând crochiuri și natură statică. Doamne, ce dor mi-e de locul acela! Rememorez și acum cu plăcere fiecare schiță sau natură statică care ne ținea, cu creioanele B2 în mâini, hipnotizați ore în șir.

Acum, Larisa Cădar și-a fructificat talentul, a devenit unul dintre cei mai căutați designeri sătmăreni, iar prin lansarea ultimei colecției ”Precious Sweetness” ne invită într-o lume plină de culoare, eleganță și rafinament. Am avut plăcerea de a o avea alături de mine, într-un interviu despre pasiunea de a croi haine manual, cât și despre modă, în general:

  • Știai de la început că vrei să devii designer sau ai pornit totul dintr-o pasiune pentru croitorie? Îți mai amintești ce te-a făcut să alegi acest drum?

Karra Launi: Pasiunea pentru croitorie o am de mic copil, când realizam haine pentru păpuși, iar mai târziu bunica mea a fost adevăratul meu mentor, pentru că alături de ea am învățat să mânuiesc mașina de cusut. Mai târziu am început să îmi modific propriile haine sau chiar să-mi croiesc, respectiv să-mi cos haine.  Această pasiune pentru creație vestimentară și cusut m-a făcut să nu mă opresc aici și să vreau să excelez în acest domeniu.

  • Ai în vedere doar tiparul după care lucrezi rochia sau adaugi și acel ”ingredient secret” fiecărei rochii în parte?

Karra Launi: Pe lângă șabloanele pe care le transform din tipar clasic în tipar de model e nevoie de multă inspirație, imaginație și, cel mai de preţ, răbdare, ca produsul final să aibă rezultatul scontat.

  • Care este secretul unei rochii reușite by Karra Launi?

Karra Launi: În primul rând materiale de foarte bună calitate printre care vreau să amintesc: voaluri de mătase naturală, mătase satinată Ducess, brocarturi, broderii 3D sau broderii cu aplicaţii de mărgele.

Stilul meu se definește prin drapaje 3D și  decupaje din tiparul clasic în combinaţie cu broderiile menţionate mai sus.

  • De la ce a pornit pseudonimul Karra Launi?

Karra Launi: Mult timp m-am gândit la un nume care să mă reprezinte, să fie ușor de rețiut și în același timp să aibă rezonanță. După lungi combinați am ajuns la numele Karra Launi, de la irlandezul „Karra”, adică „drag” și cuvântul „Launi” din limba hausă, care înseamnă „culori”.

  • Clientele care apelează la serviciile tale sunt deschise spre nou? Îți acceptă recomandările cu privire la model, culoare?

Karra Launi : În general, clientelor mele le fac propuneri în funcție de ceea ce cred că li se potrivește. Astfel, combinând ideile lor cu ale mele reușim să ajungem la un rezultat satisfăcător.

  • Cum ai defini sentimentul pe care ți-l transmite o clientă mulțumită?

Karra Launi: O clientă mulțumită îmi transmite prin privire și gesturi sentimentul de bucurie care pentru mine înseamnă foarte mult.

  • Care au fost reacțiile după lansarea colecției ”Precious Sweetness” din cadrul evenimentul FASHION’S Night Out?

Karra Launi:  Feedback-ul publicului a fost peste așteptările mele.

  • Plănuiești să te extinzi și în partea de men’s fashion?

Karra Launi: E o idee bună, însă deocamdată îmi concentrez forțele asupra proiectelor care vizează exclusiv partea feminină.

  • Cum e Karra Launi în viața de zi cu zi?

Karra Launi: Sunt o persoană deschisă, care acceptă provocările vieții și care totodată își colorează viața în culori pastelate indiferent de obstacole care se ivesc.

  • Ce părere ai despre fashion bloggers și ce relație ai cu ei?

Karra Launi: Relaţia mea cu acest sector este una deschisă și le susțin proiectele. Cred că acest domeniu vine ca un ecou în mediul online asupra muncii noastre.


You will find Karra Launi online on Facebook and her personal site.

Thank you Karra Launi for the answers.

Photo source: Karra Launi’s personal archive.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *